V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.452 klicev. Med 588 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 127 prometnih nesreč, 33 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

V 118 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo.

Ob 7.36 sta v ulici Perzonali v Prevaljah trčili osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, do prihoda reševalcev nudili prvo pomoč poškodovani osebi, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter usmerjali promet. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so oskrbeli poškodovano osebo ter jo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 8.07 sta v križišču v naselju Bič pri uvozu na avtocesto, občina Trebnje, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGD Trebnje in Stična so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč pri postavitvi vozila na cestišče. Reševalci NMP ZD Trebnje so na kraju dogodka oskrbeli poškodovano osebo.

Ob 10.07 sta na regionalni cesti v naselju Malence, občina Kostanjevica na Krki, trčili osebni vozili. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.56 se je v naselju Okroglo, občina Kamnik, pri delu v gozdu prevrnil traktor. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom izpod traktorja rešili ukleščenega voznika in pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila.

Ob 16.15 je v Zgornjih Grušovljah občina Žalec voznica trčila v ograjo mostu. Gasilci PGE Celje in PGD Šempeter v Savinjski Dolini so zavarovali kraj, odklopili akumulator, nudili pomoč poškodovanim do prihoda reševalcem NMP ter policiji pri usmerjanju prometa.

Ob 17.48 sta v krožnem križišču pred Supernovo na Vojkovi cesti v Novi Gorici trčila osebno vozilo in avtobus. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka do prihoda policije in nudili pomoč lažje poškodovani voznici osebnega vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 4 grožnje, po 2 nasilji v družini in ponarejanji listin ter po 1 rop, povzročitev telesne poškodbe, ter ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 143 oseb, 119 na območju PU Novo mesto in 24 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (51), Turčije (25) in Indije (15).

Spletno uredništvo