V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 655 klicev, 208 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 58 nanašalo  na  kriminaliteto, 51 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 20 tatvin, 7 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v štirih primerih nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede  javnega  reda  in  miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 3 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.
V Mostah je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil kosilnico, motorno žago in samokolnico. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili računalnik. Povzročeno je bilo za okoli 700 evrov škode.

V noči na 12. 4. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault captur, sive barve s črno streho, letnik 2019, registrskih oznak LJ 37TGC.

V noči na 13. 4. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault captur, letnik 2015, svetlo rjave barve s črno streho, z registrsko številko LJ 824-VL

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 16. ure se je na Gorenjski cesti v Medvodah v križišču za Pirniče  zgodila prometna  nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega  vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost kolesarki. Pri tem se je kolesarka lažje  telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 13.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Duplico in Kamnikom. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila peljala iz smeri Duplice proti Kamniku in pri vključevanju v krožno križišče odvzela prednost kolesarju, ki je že vozil po krožišču. Kolesar, ki je trčil v bok osebnega vozila, se je lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti bodo zoper voznico izvedli prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 9. ure se je na cesti od Prapretnega proti Pleskem na območju Kamnika zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik  mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 9. ure se je na Rojčevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost vozniku mopeda. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo