Vir: Twitter

Potem, ko je vlada Janeza Janše uspešno prestala glasovanje o konstruktivni nezaupnici, kandidatu za predsednika vlade Karlu Erjavcu na tajnem glasovanju namreč ni uspelo zbrati dovolj glasov, je stranka DeSUS v negotovosti.

Spregovoril tudi Hršak

Kot poroča Siol.net je po štirih mesecih molk prekinil poslanec DeSUS Ivan Hršak, ki je za oddajo Planet 18 na Planet TV povedal, da so razmere slabe, izstop iz vlade in sodelovanje v Koaliciji ustavnega loka (KUL) pa napaka.

Danes ju s poslanskim kolegom Brankom Simonovičem čaka pogovor pri predsedniku Karlu Erjavcu. Za jutri pa je napovedan tudi vrh stranke, na katerem se bo odločalo tudi o usodi kmetijskega ministra Jožeta Podgorška. “Če ne bo odstopil in bo ostal minister, mu bodo mogoče zaželeli dobrodošlico v kakšni drugi stranki,” je pred dnevi opozoril Erjavec. Na mizi pa je tudi prestop poslancev v samostojno poslansko skupino, piše Siol.net.

Kot je še povedal Ivan Hršak so razmere, po neuspeli konstruktivni nezaupnici, v stranki skrb vzbujajoče. “In to od trenutka, ko se je stranka ločila od koalicije in odpoklicala oba ministra iz vlade,” pravi Hršak.

Erjavec je odločen, da so opozicija in da ponujenega sporazuma, da bi še naprej sodelovali s koalicijo, ne bodo podpisali.

“Nismo enakega razmišljanja kot predsednik”

Po neuradnih informacijah se z Erjavcem ne strinja tudi vodja poslanske skupine Franc Jurša. Erjavec se bo danes sestal s poslanci, ki razmišljajo tudi o izstopu iz poslanske skupine, kar bi pomenilo, da DeSUS ni več parlamentarna stranka.

“Nismo enakega razmišljanja kot predsednik. Mi razmišljamo o dobrobiti stranke, da bi iz tega izšla čim bolj pozitivno in da bi na naslednjih volitvah prišla v državni zbor. Tako kot se zdaj odvijajo stvari, pa mislim, da je ravno nasprotno,” je dejal Hršak, še piše Siol.net. 

Preberite tudi: 

Se je zgodil primorski upor stranke DeSUS?

(Video) Polnar je Erjavca označil za vodilno pojočo travico. Poglejte video kaj vse je še povedal?

T. C.