Uspešna kriminalistična preiskava sumov korupcijskih kaznivih v povezavi z izvajanjem tehničnih pregledov

Foto: Policija

Konec meseca novembra je bila na novinarski konferenci predstavljena obsežna preiskava v povezavi s sumom korupcijskih kaznivih dejanj, povezanih z izvajanjem tehničnih pregledov na območju Ljubljane.

 

V preteklem tednu so kriminalisti v navedeni preiskavi zaključili z izvajanjem izrednih tehničnih pregledov zaseženih osebnih, tovornih in priklopnih vozil. Izvajalci tehničnih pregledov so na izrednih tehničnih pregledih kontrolirali 19 tovornih vozil, 7 polpriklopnih vozil in 12 osebnih vozil. Nobeno od  38 vozil ni opravilo izrednega tehničnega pregleda.

Pri večini vozil so ugotovili kritične napake na vozilih, katerih udeležba v cestnem prometu predstavlja nevarnost za ostale udeležence v prometu. Še posebej kritična so bila večja tovorna vozila, ki so imela okvare na krmilnih mehanizmih, zavorah in blažilnih sistemih.

Pri izvajanju tehničnih pregledov je poleg kriminalistov in tehničnih preglednikov sodeloval tudi inšpektor za promet in predstavnik Agencije za varnost prometa.

Foto: Policija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kriminalisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo po vseh zbranih obvestilih o tem dodatno obveščali pristojno državno tožilstvo.

D. S.