Evropski poslanec dr. Milan Zver je kot sopredsedujoči skupine Prijateljev svobodnega Irana (Friends of Free Iran), danes  v Evropskem parlamentu soorganizal sestanek z vodjo iranske opozicije Maryam Rajavi. Njeno gibanje se že 40 let bori za svobodno, demokratično in sekularno Republiko Iran. 

Brutalen iranski režim izvede eno usmrtitev vsakih pet minut. Med žrtvami so praviloma mladi protestniki, ki si želijo državo, kjer jih ne bo strah izražati svojega mnenja in kjer bodo vladali pravičnost, mir in demokracija.

Brutalno zatiranje upora in opozicije s strani režima le krepi odločnost iranskega ljudstva, ki se bo borilo dokler režim ne strmoglavi. Iransko ljudstvo se ne bo vdalo in ne bo poraženo. Režimu so šteti dnevi!

Kot je v nagovoru izpostavil dr. Milan Zver je gibanje, ki ga vodi Maryam Rajavi v nasprotju z drugimi gibanji ostalo zvesto svojim vrednotam tudi takrat, ko je bilo težko. »Hvaležni smo vam in vaši ekipi v Evropskem parlamentu za vašo predanost,« je dejal dr. Milan Zver. Nadaljeval je: »Zgodovina žrtvovanja vašega gibanja in zavezanosti demokratičnim načelom nam je pokazala, da ste resnična sila, ki se bori za svoboden in demokratičen Iran. Nič drugega si ne želite kot svobodo za ljudi v svoji državi.«

»Zaradi tega in dejstva, da ste edini, ki se borite za sekularno demokracijo v Iranu, demokratični svet in sam enotno ter solidarno podpiramo vaše gibanje za svobodno, demokratično in sekularno republiko Iran,« je poudaril poslanec dr. Milan Zver. Dejal je še, da je bilo gibanje, ki ga vodi Maryam Rajavi v vseh teh letih v središču napadov iranskega režima. »Podvrženi ste bili vsem vrstam fizičnih in psiholoških napadov. Režim je celo poslal diplomata, ki je poskušal bombardirati vaše zborovanje v Parizu. Nobeno drugo gibanje ni bilo deležno tolikšnega pritiska kot vaše,« je poudaril poslanec.

»Tudi izkušnje zadnjih devetih mesecev od začetka iranske vstaje govorijo same zase. Iransko ljudstvo je pokazalo, da se ne boji postaviti za svoje pravice in da ne bo popustilo, dokler ne bo doseglo svobode in demokracije v Iranu. Brutalno zatiranje ljudstva s strani iranskega režima je le še okrepilo odločnost iranskega ljudstva, ki se bo še naprej borilo, dokler režim ne bo strmoglavljen,« je še povedal poslanec. Svoj nagovor je zaključil z besedami, da je prepričan, da se Iranci ne bodo predali in da ne bodo poraženi. »Dnevi režima so šteti, svoboden in demokratičen Iran pa je neizogiben,« je še prepričan poslanec.

Uredništvo
Vir: Evropski poslanec dr. Milan Zver