Vir: YouTube (posnetek zaslona)

Kljub temu, da smo v Sloveniji še vedno priča visokim dnevnim številkam okužb in da se stanje ne umirja pričakovano, čeprav se vlada izčrpno trudi z ukrepi zajeziti širjenje virusa, se nekateri še vedno obnašajo, kot da virus ne obstaja. Še več. Izpostavljajo celo otroke.

Le kaj so razmišljali v Zasavju?

V soboto je okoli dvesto Zasavcev zaradi napovedanega zapiranja šol pripravilo protest na stopnicah pri Delavskem domu v Trbovljah. Protest naj bi bil v prvi vrsti namenjen “klicu k razumu” glede otrok, so navajali, čeprav je jasno, da je skregano z zdravo logiko, da sredi epidemije otroke izpostavljaš morebitni okužbi.

V nedeljo je sledil protest v Kopru, kjer se je zbralo več sto staršev in otrok ter drugih v znak protesta proti ponovnemu zaprtju šol v obalno-kraški regiji. Vidni so bili transparenti z napisi: “Šole morajo biti odprte; Dovolj! Zoom odpade!”, “Hočemo v šolo”, “Odprite vrtec, zaprite vlado”. Glede na to, da so se na protestu po poročanju STA pojavljala tudi gesla s petkovih protivladnih protestov, je precej jasno kam pes taco moli.

Kaj so nam osrednji mediji zamolčali?

Ne gre se čuditi, da so na RTV Slovenija zamolčali politične vezi posameznikov, ki napadajo delo vlade. Organizatorka shoda v Zagorju ob Savi Emanuela Škalonja, ki je v vlogi predsednice sveta staršev Osnovne šole Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi organizirala shod, je bila kandidatka LMŠ na parlamentarnih volitvah.

Kakor so 7. novembra 2018 razložili na Facebook profilu Stranke LMŠ Zagorje ob Savi, je Škalonja na njihovi listi kandidirala “ker ima veliko idej, katere lahko izboljšajo naš domači kraj, ker povezujemo vse generacije in vsa znanja vsakega posameznika.” Očitno so ideje za izboljšanje domačega kraja aktivno sodelovanje in organiziranje shodov v katerih se izrablja otroke za napad na delo vlade, medtem, ko so sami razlog zakaj otroci ne morejo v šole. Ne držijo se predpisanih ukrepov, ki bi omogočili vrnitev otrok k pouku v šoli.

Vir: Nova24TV
Vir: Nova24TV

 

U. C.