V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.383 klicev. Med 590 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 121 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru, ter 84 kaznivih dejanj.

V 110 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 4 voznike.

Okoli 7. ure se je na lokalni cesti od Kočevja v smeri Koprivnika zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa se je na nasipu prevrnilo na streho. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala.

Ob 10.48 se je na avtocesti pri naselju Podmilj, občina Lukovica, voznik z osebnim vozilom zaletel v odbojno ograjo. Poškodovan ni bil nihče. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator.

Okoli 11. ure se je na Zbiljski cesti v Medvodah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi nepravilnega premika pri vožnji vzvratno trčila v peško. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala.

Ob 12.54 sta na cesti v naselju Vezovje v občini Šentjur trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče ter sanirali cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.50 je na cesti Kranj–Šenčur, občina Šenčur, voznik osebnega vozila izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal v obcestni jarek. Gasilci GARS Kranj so nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Kranj, zavarovali dogodka, odklopili akumulator in vozilo postavili nazaj na cestišče.

Ob 21.17 je na avtocesti med izvozoma Šentjakob in Domžale, smer Trojane, občina Domžale, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in obstalo delno na prehitevalnem in delno na voznem pasu. Gasilci CZR Domžale in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na poškodovanem vozilu in nevtralizirali iztekle tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 21.50 je na avtocesti med Grosupljem in Višnjo Goro, pred izvozom Višnja Gora smer Novo Mesto v občini Ivančna Gorica, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in obstalo na prehitevalnem pasu. Gasilci PGD Grosuplje so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle tekočine, odklopili akumulator na vozilu in oskrbeli eno poškodovano osebo do prihoda reševalcev NMP.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 51 tatvin, 15 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 rop, 1 drzno tatvino, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ter 1 nasilje v družini.

Med 6. 10. 2023 in 25. 10. 2023 je bilo v Ljubljani ukradeno tovorno vozilo znamke Škoda praktik, bele barve, letnik 2011, reg. št. LJ28-VDH.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 108 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 96 na območju PU Novo mesto in 12 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (45), Sirije (13) in Pakistana (11).

Spletno uredništvo