Tako bo možno koristiti bone, ki jih je namenila vlada

Vlada je v tretji protikoronski zakon vključila tudi turistične bone, s katerimi želi država pomagati slovenskemu turizmu. Vsi polnoletni, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji, tudi upokojenci in študenti, bodo prejeli 200 evrov, mladoletni pa 50 evrov.

 

Bon bo predvidoma možno koristiti od 1. junija dalje oziroma po potrditvi zakona v državnem zboru in bo veljaven do konca tega leta.

Bon bomo lahko uporabili za plačilo nočitve ali nočitve z zajtrkom, ki jih nudijo hoteli, kampi, turistične kmetije, apartmaji in podobni nastanitveni obrati v Sloveniji.

Bon bo vnovčljiv pri enem ponudniku in zneska ne bo možno deliti.

Bon bo vsak lahko uveljavljal s svojo davčno številko in ne bo izdani v fizični obliki. Izbrani ponudnik storitve bo vrednost bona odštel od skupne vrednosti, ki mu jo bo finančna uprava v 8 dneh povrnila.

Vse to je na novinarski konferenci predstavil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in dejal, da pričakujejo, da bodo gosti ob teh bonih porabili še svoj denar. Tako iz tega naslova pričakujejo še 172 milijonov evrov, ki jih bodo gosti pustili slovenskemu turizmu.

T. C.