Ob svetovnem dnevu psov vas v soboto, 26. avgusta 2023, med 14. in 18. uro vabimo v Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana. Privlačen program z raznolikimi aktivnostmi bo navdušil vse generacije.

Poleg delavnice, na kateri bodo otroci spoznali svet psov, vas čaka še prikaz z reševalnimi psi ter prikaz obrambe in agilityja. Na ta dan lahko posvojite tudi kužka ali mucko.

Obeta se dan poln zabave, smeha, novih spoznanj in obogatitve znanja o svetu psov. Pridružite se nam na svetovnem dnevu psov in skupaj ustvarimo nepozabno izkušnjo za vse generacije!

Program

15.00 – 18.00
Predstavitev Kinološkega društva Ljubljana:
 Spoznajte delo in aktivnosti društva, ki se posveča izobraževanju, usposabljanju ter druženju psov in njihovih lastnikov. Strokovnjaki bodo med 15.00 in 18.00 uro na voljo za vprašanja in nasvete.

15.00 – 15.15
Prikaz obrambe:
 Ogledali si boste lahko demonstracijo obrambe, kjer psi prikažejo svoje usposabljanje za zaščito in varovanje.

16.00 – 16.15
Prikaz z reševalnimi psi:
 Srečajte se z izjemnimi reševalnimi psi in spoznajte njihovo usposabljanje ter pomen v reševalnih akcijah. Prikazali vam bodo svoje izjemne veščine iskanja in reševanja.

17.00 – 17.15
Prikaz agility: Imeli boste priložnost odkriti čudoviti svet agility-ja, živahne discipline, ki preizkuša spretnosti in energijo naših štirinožnih prijateljev.

16.00 – 17.30
Delavnice za otroke:
 Otroci bodo imeli priložnost spoznati svet psov skozi zabavne in izobraževalne delavnice. Naučili se bodo osnovne skrbi za pse, pravilnega rokovanja in odnosa do naših kosmatih prijateljev. Preizkusili pa se bodo lahko tudi v kinološki disciplini Agillity skozi pasje oči.

Več informacij najdete tukaj

Bi na svetovni dan psov posvojili kužka ali mucko?

V Zavetišču Ljubljana si prizadevajo, da bi vsi brezdomni kosmatinci našli nove skrbne domove. Zato na svetovni dan psov podaljšujejo uradne ure za posvojitev živali.
Če ste premislili in ste pripravljeni na posvojitev novega družabnika, vas vabimo, da se oglasite v zavetišču v soboto, 26. avgusta 2023, med 14. in 18. uro. Brez naročanja na ogled in posvojitev se lahko oglasite samo na svetovni dan psov, saj želimo možnost posvojitve omogočiti čim več živalim, tudi mačkam.
Na spletni strani zavetišča si pod rubriko “posvoji” lahko živali tudi predhodno ogledate in že izpolnite vprašalnik. V nasprotnem primeru izpolnite vprašalnik ob prihodu v zavetišče.

Pse, ki so na voljo za posvojitev, si lahko ogledate tukaj.
Uradne ure so namenjene ogledom živali z namenom posvojitve.

Kontakt 
Maja Horvat in Olja Ivanovič
T: 01/256-02-79
E: [email protected]

 

Spletno uredništvo
Vir: MOL, Zavetišče Ljubljana
Naslovna fotografija: BOR, mladič, ki čaka svoj zavedno dom