Vir: PU Ljubljana

Bežigrajski policisti so konec prejšnjega tedna po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi, opravili hišno preiskavo pri 43 in 33 letnima državljanoma Srbije.

 

Pri preiskavi hiše, ki sta jo najela na območju Bežigrada, so našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. Najdeno ter zaseženo je bilo več kot 120 sadik, ki so bile že pripravljene za sušenje. Poleg tega je bilo v prirejenem prostorju najdenih in zaseženih okoli 500 sadik prepovedane droge konoplja ter pripomočki za gojenje. V postopku se je 43 državljan Srbije izkazoval s ponarejeno osebno listino hrvaške, njegova identiteta pa je bila nato ugotovljena in potrjena s pomočjo tujih varnostnih organov.

Vir: PU Ljubljana

 

Vir: PU Ljubljana

Dne 12. 3. 2021 jima je bila zaradi utemeljenih razlogov za sum da sta storila kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, odvzeta prostost. Privedena sta bila k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Za opisano dejanje je predpisana kazen zapora od 1 do 10 let. 43- letnik je utemeljeno osumljen tudi kaznivega dejanja Ponarejanja listin, za katerega je predpisana kazen do 3 let zapora. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Preberite tudi:

Pijan povzročil prometno nesrečo in pobegnil

Kot v filmu: V begu pred policijo povzročil prometni nesreči in trčil v policijsko vozilo

U. C.