Slovenska demokratska stranka je na svojem Facebook profili objavila izsek seje občinskega sveta Trbovlje, ki je potekala 27. septembra.

Ob točki o imenovanju prokurista komunale Trbovlje je občinski svetnik Gibanja Svoboda Robert Jerman dejal:

»Kompetenc ima dovolj, znanja tudi, izobražen je dovolj … to je kader SDS. In če se je župan tako odločil, jaz mislim, da bo sam nosil tudi kakšne probleme pri komunikaciji z državo.«

kot so v sporočilu za javnost zapisali v SDS, izrečene besede razumejo kot povsem odkrito grožnjo županu, da bo, če bo podprl kandidata, ki Gibanju Svoboda politično ne ustreza, občina zato oškodovana oziroma na ravni države ne bo imela več sogovornika, posledica česar bi lahko bilo tudi omejeno ali celo ustavljeno financiranje občinskih projektov.

Ker o podobnih, bolj ali manj odkritih grožnjah občinskih svetnikov poročajo tudi iz številnih drugih slovenskih občin, v SDS pišejo, da se upravičeno sprašujejo, ali si v Gibanju Svoboda resnično tako predstavljajo vodenje države in kaj se je zgodilo z obljubami Roberta Goloba, ki je pred volitvami razlagal, da si želi »najbolj strokovne in kompetentne kadre, ne glede na njihovo strankarsko pripadnost«, decembra lani pa je na poslansko vprašanje odgovoril z besedami: »Veste, v čem je razlika med Gibanjem Svobodo in vsemi ostalimi vami? Da mi nikoli ne nastavljamo nikogar s strankarsko izkaznico…«.

Izsek iz seje občinskega sveta občine Trbovlje si lahko ogledate tukaj: https://x.com/strankaSDS/status/1712054126064857524?s=20

 

Spletno uredništvo