Šerifovanje po Zokijevo

Foto: Topnews.si
Potem ko je Inštitut za domoljubne vrednote na ljubljanski upravni enoti vložil poziv za prepoved majskega ekstremističnega koncerta Svetlane Makarović “Nosil bom rdečo zvezdo”, se je oglasil sam župan Janković in po “šerifovsko” malodane zagrozil domoljubom, članom Inštituta.

V svojem odgovoru jih je obtožil nepoznavanja prava in slovenske ustavne ureditve. Pri tem pa je pozabil omeniti, da je prav ˝Ustavno sodišče republike Slovenije tisto, ki je zavrnilo predlog župana Ljubljane in njegovih podpornikov, da se ena od cest v Ljubljani poimenuje po Josipu Brozu Titu. Sodišče je navedlo, da je vsako poveličevanje preteklega komunističnega totalitarnega sistema protiustavno,˝ še navajajo na inštitutu.

Ali župan Janković meni, da je Ljubljana država v državi? Da lahko postavlja svoje zakone?

Župan Janković je prav tako “pozabil”, da Ljubljana ni bila osvobojena s strani jugosoldateske. Enote partizanov so namreč vkorakale v prazno Ljubljano. “Pozabil” je tudi, da je bila žica okoli mesta še tri tedne in da so v tem času Oznovske “trojke” likvidirale več prebivalcev Ljubljane, kot pa sami fašisti v vseh letih okupacije.

Kaj moremo. Pozabljivost je huda reč. Pride z leti in tam ostane.
S. P.