Se Šarec spreneveda?

Vir: twitter

Po več kot mesecu dni po izbruhu afere v zvezi s posredovanjem generalenga sekretarja stranke LMŠ Braneta Kralja, pri imenovanju Igorja Šoltesa na mesto direktorja družbe Uradnega lista, so potekala zaslišanja vpletenih v prostorih KPK, med katerimi je bil tudi premier Marjan Šarec, ki zanika kakršno koli vpletenost.

Predsednica Nadzornega sveta Uradnega lista Irena Prijović je konec avgusta pristojnim institucijam, tudi Slovenskemu državnemu holdingu (SDH) in protikorupcijski komisiji (KPK), prijavila pritiske generalnega sekretarja največje koalicijske stranke LMŠ Braneta Kralja.
Prejela naj bi namreč klic Braneta Kralja, ki ji je naročil, da “država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega lista” skupaj z zahtevo po poročanju kadrovskega postopka mimo in pred komunikacijo s SDH.

Zanimivo pa je dejstvo, da je Kralj klic potrdil, a je dejal, da je Prijovićevi zgolj “omenil, da bi bil dr. Igor Šoltes lahko dober kandidat za direktorja Uradnega lista. Obžalujem, da je gospa razumela to kot pritisk, kajti namen mojega klica je bil zgolj povedati, da je nekdanji predsednik Računskega sodišča in kandidat Desus na evropskih volitvah po moji oceni dober kandidat za to mesto”, navajajo na 24ur.

U. C.