(Slika je simbolična)

Po družbenem omrežju je zaokrožila fotografija table na kateri je napis, ki je požel veliko negativnih komentarjav. Tabla je postavljena pred eno od ljubljanskih gostiln, šlo naj bi za gostilno Špajza na Gornjem trgu.

Je to norčevanje iz PCT ukrepov?

Po spletu je zakrožila fotografija table, postavljene pred ljubljansko gostilno Špajza. Na njej je s kredo napisano, da se PCT-ukrepov niso sami domislili in naj gostje, ki jih PCT moti, svojo »pripombo ali »pohvalo« naslovijo kar na notranjega ministra Aleša Hojsa ali na NIJZ. Pripisana sta še službena e-poštna naslova MNZ in NIJZ.

Izredno zaničljiv zapis so so torej izmislili v tej gostilni, kjer ukrepi zoper širjenje koronavirusa očitno niso samoumevni. Kaj nam torej sporočajo v tej restavraciji? Nagovarjanje ljudi, naj ne upoštevajo ukrepov, in posredno, da so protikoronski ukrepi nepotrebni? In kaj ima pri tem minister Hojs, katerega elektronsko pošto so pripisali k sporočilu? Tak zapis bi lahko imel tudi znake kaznivega dejanja, nagovarjanja k nasilju in nagovarjanje k nespoštovanju ukrepov?

Kot je zapisal eden od uporabnikov twitter profila: “Preprosto, izogibaj se takih lokalov. Nivo besedila na tabli, je nivo lokala. Dno.”

U. C.