Vir: Družbena omrežja

Vse kaže na to, da se bo ljubljanski župan Zoran Janković le moral zagovarjati na sodišču. Zaradi obrekovanja, tudi ob preiskovanju primera farmacevtka, je kazenski postopek proti županu Ljubljane Zoranu Jankoviću sprožil kriminalist Tihomir Žgavec.

Kriminalist Tihomir Žgavec je zaradi večkratnega obrekovanja, tudi ob preiskovanju primera farmacevtka, ko je nastal zaznamek, kako je župan za to, da je uredil službo za nedoločen čas farmacevtki Ravnikarjevi, dobil seks, proti ljubljanskemu župan sprožil kazenski postopek.

V predlogu za kazenski pregon kriminalist Žgavec opozarja, da mu župan pripisuje, da naj bi sodeloval v zaroti proti njemu in njegovi družini tudi v primerih, ko še niti ni bil zaposlen na NPU, nazadnje pa mu podtika sodelovanje v hišni preiskavi pri Jankovićevih decembra lani, v kateri ni sodeloval, ker je bil na bolniškem dopustu.

Žgavec se je za pregon Jankovića odločil, ker ima dovolj, da ta leta in leta naokrog širi neresnične izjave glede njega. Kot je poudaril v predlogu za kazenski pregon, je naravnost zaskrbljen in zgrožen nad tem, da ga Janković omeni vsakič, ko pride v stik z organi odkrivanja in pregona.

Vir: Siol.net
Vir: Siol.net
Vir: Siol.net
Vir: Siol.net

Na nedavni volilni konvenciji Gibanja Svoboda smo lahko videli, kako je ljubljanski župan Zoran Janković nastopil v glavni vlogi kot eden izmed najbolj vnetih podpornikov elektro oligarha. Marsikoga je to presenetilo, saj je splošno znano, da se na Jankovića že dlje časa lepi cel kup afer, vse od afere Stožice pa do afere farmacevtka. Kljub temu, da je šlo Jankoviću še kako na roko, da je tožilka Blanka Žgajner v zadevi farmacevtka “zamudila” dvoletni rok, da bi zagnala kazenski postopek, saj je s tem prišlo  do izločitve in uničenja dokazov, pa očitno celotna zadeva v zvezi s tem le ni povsem pokopana, kot bi si to morda želel Janković. Kaže namreč, da bo vendarle moral pojasnjevati svoj odnos s Katarino Ravnikar.

 

Preberite tudi:

Srhljivo! Na dan je prišel uradni zaznamek kaj je ljubljanski župan Janković zahteval od farmacevtke

T. C.