V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.157 klicev. Med 472 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 91 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj.

 

V 79 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 11.37 je na gozdni poti v občini Logatec padel motorist in si poškodoval nogo. Gasilci PGD Dolnji Logatec so dvignili motor z motorista, mu nudili prvo pomoč in ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Logatec so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.02 sta na Koroški cesti na Ravnah na Koroškem trčili osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem. Reševalci ZRCK so eno poškodovano osebo prepeljali v ZD Ravne na Koroškem, druga pa je sama poiskala zdravniško pomoč.

Ob 17.03 sta na Ljubljanski cesti v Postojni trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega motorista. Reševalci NMP so ga prepeljali v SB Izola.

Ob 19.38 je v naselju Strunjan, občina Piran, v strunjanskem drevoredu osebno vozilo zapeljalo z vozišča v nasad oljk in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci GB Koper so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila, postavili vozilo nazaj na kolesa in očistili cestišče. Poškodovanega voznika so reševalci NMP na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 4 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter 2 nasilji v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 152 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 124 na območju PU Novo mesto, 24 na območju PU Koper in 4 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (39), Rusije (18) in Bangladeš (15).

Uredništvo