V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 674 klicev, 213 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo  na  kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 94 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 9 tatvin, 5 vlomov (v dveh  primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Mengšu je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil  sanitarno in grelno tehniko ter material. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V Hrastniku  so  obravnavali vlom v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit, lastnik je bil oškodovan za okoli 500 evrov.
V Trzinu  so  neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano za več tisoč evrov.

Kaznivo dejanje ropa
Včeraj dopoldan so bili policisti obveščeni o dogodku v okolici Žal, kjer je do sedaj neznani storilec od zadaj dohitel oškodovanca in ga porinil naprej, da je ta padel, nato pa mu je iz ramen strgal torbico z vsebino in s kraja peš pobegnil. V dogodku oškodovanec ni bilo poškodovan, odtujeno pa mu je bilo nekaj tisoč evrov gotovine. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 18.30 se je na lokalni cesti izven naselja Ljubljana, iz smeri Toškega čela proti Podutiški cesti zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 16. ure se je v križišču Celovške,  Bleiweisove in Tivolske ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kljub rdeči luči iz njegove smeri zapeljal v križišče in odvzel prednost  motoristu. Pri  tem  se  je  motorist  lažje telesno poškodoval.
Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 9. ure se je na ulici Ob žici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v promet odvzela prednost mopedistu. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 9. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila  udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj znanih podatkih je voznik, ki je vozil iz smeri Fužin, zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del vozila voznice, ki se je kot zadnja v koloni ustavila zaradi razmer v prometu.  Po trčenju se je vozilo povzročitelja prevrnilo na streho. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval.  Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 23. ure se je v križišču Zemljemerske ulice in Roške ceste v Ljubljani  zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega  vozila  in  pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce.  Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Spletno uredništvo