Foto: Demokracija

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 122 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 31 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 35 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, drzno tatvino, 7 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 2 prometni nesreči z materialno škodo.  Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Kamniku je bilo vlomljeno v delavnico, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Včeraj, okoli 19. ure so bili policisti obveščeni o ropu do katerega je prišlo na območju Viča. Ugotovljeno je bilo, da je skupina mlajših oseb pristopila do oškodovanca in ga začela pretepati, ter mu odtujila mobilni telefon. Oškodovanemu je na pomoč priskočila še ena oseba, ki pa jo je skupina prav tako poškodovala. Oba sta bila v dogodku lažje poškodovana. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: vsi so bili oblečeni v temnejša oblačila, eden od njih je bil pobrit po glavi.

Drzna tatvina

Včeraj, okoli 18. ure so bili policisti obveščeni o drzni tatvini v Šiški. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano vstopil v odklenjeno stanovanje v katerem so se nahajali stanovalci in s hodnika stanovanja odtujil torbico z vsebino in mobilni telefon. Z dejanjem je povzročil za okoli 500 evrov materialne škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

T. C.