V torek je v Državnem zboru poslance nagovorila predsednica Evropskega parlamenta, Roberta Metsola. Obiska se je udeležila tudi evropska poslanka Romana Tomc.

Roberta Metsola in Romana Tomc

Metsola je v svojem govoru izpostavila tudi obisk Janeza Janše v Ukrajini in Sloveniji podala posebno zahvalo, saj je s to potezo dala moč drugim državam članicam pri podpori Ukrajini. Glede vojne v Izraelu je poudarila, da EU zavrača Hamas kot predstavnika Palestine in da bo Evropski parlament nadaljeval s prizadevanji za uvedbo sankcij proti ekstremistom, izpustitev talcev in prekinitev konflikta.

Kot pomemben in ključen člen za EU je izpostavila mlade, ki imajo možnost izkoristiti svoj potencial preko različnih financiranj pri tem pa opozorila, da smisel EU ni, da bi bili vsi enaki – vir naše moči je naša raznolikost, različne tradicije, ki jih moramo spoštovati in ohranjati.

Izpostavila je izjemno dobro delo slovenskih evropskih poslancev, hkrati pa priznala, da je potrebno iskreno povedati, da EU ni dovolj naredila za kmete, podjetnike, mlade – vendar se bo trudila popraviti pretekle napake. Evropa mora bolje poslušati svoje prebivalce in delati, kar je dobro zanje.

 

Spletno uredništvo
Vir: pisarna evropske poslanke Romane Tomc