Ekologi brez meja opozarjajo

Ekologi brez meja že sedem let opozarjajo na problematiko zavržene hrane in hkrati izpostavljajo pomembnost reševanja tega izziva sodobne družbe.

Foto: Pixsabay.com

 

 

 

 

 

Proizvodnja hrane so bo do leta 2050 morala povečati za 70 %, da bi zadovoljila potrebe naraščajočega števila prebivalstva, po drugi strani pa globalno zavržemo tretjino vse pridelane hrane. Po nekaterih podatkih ima zavržena hrana celo večji vpliv na podnebne spremembe kot plastika, njeno preprečevanje pa prispeva k več ciljem mednarodne Agende 2030 za trajnostni razvoj. Z namenom doseganja teh ciljev so Ekologi brez meja pripravili priročnik za zmanjševanje zavržkov v gospodinjstvih, javnih in izobraževalnih ustanovah, pri gostincih in trgovcih.

Priročnik si lahko ogedate na spodnji povezavi:
http://ebm.si/o/administrator/components/com_civicrm/civicrm/extern/url.php?u=2868&qid=1020112

M. K.