Vir: Facebook (Neurje.si)

Včeraj je Arso izdal opozorilo pred pozebo za danes in jutri. Marsikje je bilo današnje jutro najhladnejše aprilsko zadnjih 70, verjetno pa več kot 100 let. Temperatura zraka je padla skorajda povsod pod ledišče. Najnižjo so izmerili v Retjah (Občina Loški Potok), kjer je bilo pred sedmo uro zjutraj -25,8 stopinje Celzija, poroča portal Neurje.si. 

V Ljubljani rekord preprečila megla

Arso poroča, da je v Ljubljani rekord preprečila megla oz. nizka oblačnost v drugem delu noči, vseeno pa je temperatura – 4,4 stopinj Celzija najhladnejše aprilsko jutro po letu 1956 (takrat -5,3 v mnogo manj pozidani okolici). Na vseh merilnih mestih to jutro pod ničlo, le v Kopru Markovcu najnižja temperatura 1,3 stopinj Celzija, so še zapisali.

“Žal beležimo rekordno nizke temperature za april. Slovenijo je s tem prizadela ena najhujših pozeb do zdaj. V mraziščih na jugu Slovenije se je ohladilo tudi pod -20 °C. V Retjah temperatura zraka trenutno znaša -25,8 °C! Marsikje na Notranjskem se je ohladilo pod -10 °C. Na Blokah, v Zadlogu in na Babnem polju do -20 °C! Drugod po državi se najnižje jutranje temperature gibljejo med -3 in -8 °C. Mrzlo je tudi na obali. V Portorožu se je ohladilo do -2,2 °C,” piše portal Neurje.si.

Na portalu Neurje.si pa so objavili tudi fotografijo bralca, ki prikazujejo kako se s pozebo borijo sadjarji v Krškem. 

Preberite tudi:

(Foto) Obilno sneženje povzročilo kaos na avtocesti

T. C.