V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.558 klicev. Med 633 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

 

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozila.

Ob 7.28 sta na cesti Log pri Brezovici–Drenov Grič, občina Vrhnika, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorja in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 12.10 je v bližini naselja Legen, občina Slovenj Gradec, na gozdni cesti vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in vozilo postavili nazaj na vozišče ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanca. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so poškodovano osebo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 14.45 je v naselju Zagrad, občina Prevalje, voznik z vozilom zapeljal z vozišča in obstal na brežini. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Radlje ob Dravi so vozilo stabilizirali, odklopili akumulator in ga z avtodvigalom izvlekli nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb, cesta pa je bila za čas posredovanja zaprta.

Ob 16.57 se je na avtocesti med izvozom Slovenska Bistrica jug in izvozom Slovenske Konjice, smer Ljubljana, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 18.54 je na Gorenjski cesti v Medvodah osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v usmerjevalno tablo ter se pri tem prevrnilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in preprečili iztekanje tekočin iz vozila. V nesreči poškodovano osebo so oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana prepeljali reševalci NMP Ljubljana.

Ob 22.42 se je na Skalniški cesti v Novi Gorici pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica, ki so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 23.22 je na Ižanski cesti v Ljubljani osebno vozilo trčilo v delovni stroj, ki je bil parkiran na gradbišču. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli iztekle tekočine. Nepoškodovanega voznika so preventivno pregledali reševalci NMP Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, po 16 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, po 4 kazniva dejanja povzročitve telesnih poškodb in nasilje v družini, 3 ponarejanja denarja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, drzna tatvina in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 195 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 110 na območju PU Novo mesto, 84 na območju PU Koper in 1 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (96), Pakistana (29) in Maroka (21).

Spletno uredništvo