V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1505 klicev, od tega 419 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 103 nanašalo na kriminaliteto, 111 na javni red in mir, ter 152 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 30 tatvin, 14 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v treh primerih nasilja v družini, kjer so v dveh primerih izrekli prepoved približevanja, v enem primeru pa še zbirajo obvestila.

Obravnavali so 41 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 prometne nesreče z lažjimi poškodbami, nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in nesrečo s smrtnim  izidom Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda  in  miru so intervenirali 28 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 14 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi:
V Trzinu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 9000 evrov.
V Centru je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Scott, motoristični čeladi, orodje in drugi predmeti. Škoda znaša okoli 3000 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Jett sport in smučarski čevlji. Škoda znaša okoli 500 evrov.
V Kočevju je bilo vlomljeno v lokal, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki in gotovina. Škoda znaša okoli 2000 evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1600 evrov.
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v rekreacijski prostor, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Bmx in ventilatorji. Škoda znaša okoli 400 evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bilo odtujeno orodje in električni vodniki. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.
V Centru je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 4300 evrov.

Delovna nesreča
V petek okoli 13.30 je bila policija obveščena o delovni nesreči v podjetju v Žejah pri Komendi. Ugotovljeno je bilo, da je delavec v skladišču pri vožnji z viličarjem spregledal drugo delavko in trčil v njo. V nesreči je zadobila hujše  poškodbe, vendar njeno življenje ni ogroženo. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti o nesreči obveščali pristojno državno tožilstvo.

V petek okoli 10.30 pa so obveščeni še o delovni nesreči v podjetju v Trzinu. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je pri opravljanju vzdrževalnih del delavec padel z gradbenega odra na višini 1,6 metra. Pri tem se je huje poškodoval, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti o nesreči obveščali pristojno državno tožilstvo.

Rop
Danes ponoči okoli 1. ure so  bili policisti obveščeni o ropu na Tacenski cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni pristopil do oškodovanca in ga s silo telesa in grožnjami prisilil, da mu je izročil gotovino. Povzročil je za okoli 50 evrov materialne škode. Osumljenega so policisti kmalu izsledili v okolici in z njim izvedli postopek. Po vseh zbranih
obvestilih bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
V petek okoli 17.30 so bili obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti od Litije proti Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v vozilo voznice, ki je vozila nasproti. Po trčenju ga je odbilo še v vozilo voznice, ki je prav tako vozil v nasprotni smeri povzročitelja. V nesreči se je potnica v tretjem vozilu huje poškodovala, vendar njeno življenje ni ogroženo. V nesreči so se lažje poškodovali še vsi trije voznik in ena potnica. Policisti še zbirajo vse informacije o prometni nesreči in bodo po vseh znanih okoliščinah zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Včeraj okoli 14.30 je na Jurčkovi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznik  osebnega vozila v križišču izsilil prednost drugemu  vozniku. V nesreči se je drugi voznik lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

V soboto okoli 1. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na relaciji od Šmartnega pri Litiji proti Veliki Kostrevnici, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Voznik je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v brežino nato pa po nekaj metrih še v oporni zid. V nesreči se je lažje poškodoval. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal  rezultat 1,18 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika sledi prekrškovni postopek in obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V petek okoli  9.30 je na Nazorjevi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik kombija. Zaradi nepravilnega premika z vozilom je trčil v peško, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

V soboto nekaj pred 13.30 je na dolenjski avtocesti pri izvozu Višnja Gora v smeri proti Novemu mestu prišlo do prometne nesreče v kateri je bilo udeleženih 11 vozil, od tega 2 tovorni vozili in 1 kombi, ostala so bila osebna vozila. V vseh nesrečah skupaj sta dve osebi umrli, ena je huje poškodovana in osem oseb lažje poškodovanih. Po doslej znanih podatkih je 73 letnik voznik osebnega vozila vozil v smeri Novega mesta, ko je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo in obstal na voznem pasu avtoceste. V tem vozilu ni bilo poškodovanih oseb.
Za njim je pripeljalo tovorno vozilo s priklopnikom, ki je pred nesrečo varno ustavilo, v njegov zadnji del pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 53 letni voznik kombija. Voznik kombija se je lažje poškodoval, prav tako so se lažje poškodovali trije potniki, ena potnica je huje poškodovana, dva potnika v kombiju pa sta zaradi poškodb umrla na kraju.

Naslednji je pripeljal 27 letni voznik osebnega vozila, ki se je izogibal vozilom in zato trčil v odbojno ograjo. V tem vozilu ni bilo poškodovanih oseb. 22 letnik voznik osebnega vozila za njim se je prav tako izogibal delom vozil na cesti in jih nekaj prevozil, ter se nato varno ustavil. V vozilu se ni nihče poškodoval.
Za vsemi navedenimi je varno ustavil voznik tovornega vozila s priklopnikom, za njim pa so se ustavila še štiri osebna vozila. 47 letni voznik osebnega vozila, ki je pripeljal za njimi pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozila, ki so se varno ustavila zaradi nesreč. V tej nesreči so bili eden od voznikov in trije potniki lažje poškodovani.

Povzročiteljem prometnih nesreč z materialno škodo oziroma nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami bodo policisti izdali globe, zoper povzročitelja nesreče s smrtnim izidom in hudimi telesnimi poškodbami pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. Avtocesta je bila zaradi ogleda kraja nesreče in nato odstranjevanja posledic dlje časa zaprta. Promet je ponovno stekel nekaj pred 20. uro

.

 

Uredništvo