V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 707 klicev, od tega 196 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 50 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.

Policisti  so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer so osebo pridržali.

Obravnavali  so  19  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi  poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti  Policijske  uprave  Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V  Mostah  je  bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bila odtujena vrtna oprema. Škoda znaša okoli 4500 evrov.
Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo in čelada. Škoda znaša okoli 3000  evrov.
V  Kočevju  je  bilo vlomljeno v vikend, od koder je bil odtujen kuhalnik z jeklenko. Škoda znaša okoli 200  evrov.

Nesreči pri delu
Včeraj,  okoli  10.30  smo  bili  obveščeni  o dogodku na območju Križa pri Komendi, kjer je traktor prevozil osebo. Po do sedaj zbranih obvestilih, je pri  zlaganju  drv iz traktorskega priključka traktor brez nadzora odpeljal po  klančini.  Občan,  ki  je zlagal drva ga je skušal ustaviti, pri tem pa padel  pod  kolo  traktorja  in  se  lažje telesno poškodoval. Policisti so opravili ogled in bodo dogodek ustrezno zaznamovali.

Včeraj, okoli 10.30 smo obveščeni o nesreči pri sečnji dreves v gozdu v okolici Pijave Gorice, v kateri je umrl 74 letni moški. Po do sedaj zbranih obvestilih je skupaj s 73 letnim lastnikom gozda izvajal sečnjo dreves. Pri tem je odžagano deblo drevesa padlo na moškega in ga tako hudo poškodovalo, da je je na kraju umrl. Policisti so opravili ogled, ki sta se ga udeležila dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti in bodo o vseh ugotovitvah ter okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo.

POLICIJA SVETUJE: Pri sečnji dreves in čiščenju gozdnih površin svetujemo posebno previdnost. V gozd se ne odpravljate  sami, upoštevajte pravila varnosti pri delu, usposobite se  za varno delo z motorno žago, ter uporabljajte vso potrebno zaščitno opremo (čelado  z glušniki,  proti-vrezno  obutev  in  hlače). Svetujemo, da zahtevna in nevarna opravila prepustite usposobljenim osebam. Tudi  ostali  obiskovalci gozdov pazite na lastno varnost in se ne gibajte pod podrtim drevjem!

Prometna varnost
Včeraj,  nekaj  po  14.  uri  se  je  na  trzinski obvoznici, v križišču za industrijsko  cono Trzin  zgodila  prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena  voznika  osebnega  vozila in  kombija.  Do  prometne nesreče je prišlo,  ker je voznik kombija pri zavijanju levo v smeri industrijske cone odvzel  prednost  voznici,  ki  je  pripeljala nasproti. Pri tem sta se oba voznika lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj,  nekaj  po  12.  uri  je  v Škrjančevem zgodila prometna nesreča, v kateri  sta  bila udeležena  voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo,  ker  je  voznik  osebnega vozila  vozil  na  prekratki  varnostni razdalji.  Pri tem se je druga voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli  15.30  je  na Resljevi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (1,47 mg/l) padel.  V nesreči se je lažje poškodoval. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.