V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.425 klicev. Med 565 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 112 kaznivih dejanj.

V 99 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 9.03 je na cesti Planina–Postojna, občina Postojna, voznik zaradi umikanja nasproti vozečemu vozilu zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka in opravili ogled. Lažje poškodovanega voznika so na kraju oskrbeli reševalci NMP Postojna.

Ob 10.20 se je na lokalni cesti v Šmarju-Sap, občina Grosuplje, osebno vozilo prevrnilo na bok, pri čemer se je iz njega pričelo kaditi. Gasilci PGD Šmarje Sap in PGD Grosuplje so zavarovali kraj, odklopili akumulator, obrnili vozilo na kolesa, opravili pregled s termovizijsko kamero ter pometli steklo in ostale dele vozila s cestišča. Poškodovanih ni bilo.

Ob 10.58 se je na glavni cesti med lamo in Dekani, občina Koper, pri padcu poškodoval kolesar. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj, usmerjali promet, očistili cestišče in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi, imobilizaciji in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila.

Ob 13.33 se je na AC Postojna -Ljubljana pred počivališčem Lom, občina Logatec, voznik z osebnim vozilom zaletel v odbojno ograjo na prehitevalnem pasu. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.40 se je na Ljubljanski cesti v Novem mestu pri padcu z motornim kolesom poškodoval motorist. Gasilci GRC Novo so zavarovali kraj nesreče ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenca. Slednji so poškodovanca oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 14.09 je na regionalni cesti Ljubelj–Bistrica, občina Tržič, voznik z osebnim vozilom zapeljal z vozišča in nasedel na odbojni ograji. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču in GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka in z avtodvigalom dvignili vozilo z ograje ter postavili nazaj na vozišče.

Ob 16.10 se je na AC Unec – Postojna, občina Cerknica, voznik z osebnim vozilom zaletel v odbojno ograjo. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica ter z vodo sprali cestišče. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v SB Izola.

Ob 18.08 je na avtocesti Ljubljana–Kranj, občina Naklo, voznik z osebnim vozilom zapeljal z vozišča. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Kranj so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Ob 18.10 sta na avtocesti Ljubljana–Novo mesto pred izvozom Višnja Gora, občina Ivančna Gorica, trčili osebni vozili. Pri tem se je eno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli po izteklih motornih tekočinah, nudili pomoč delavcem avtovleke pri postavitvi vozila nazaj na kolesa in s pomočjo delavcev DARS-a očistil vozišče. Reševalci NMP so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Maribor in PU Ljubljana, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Celje in PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 31 vlomov, 25 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 drzne tatvine, 4 nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja, 3 grožnje, 2 ponarejanji listin, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 rop.

Glede kaznivega dejanja, storjenega zoper spolno nedotakljivost na območju Tabora, je policija sporočila, da sta Maročana v priporu. Osumljenca sta bila včeraj privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 198 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 185 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Ljubljana, 4 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (73), Rusije (53), Turčije (18).

Spletno uredništvo