Praznik slovenskih zastav in ponosa

Foto: Večer

Tako kot vsako leto bo tudi ta vikend v Planici potekal finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Tako kot vsako leto se bo v dolini pod Poncami zbrala ogromna množica ljudi, ki bo ponosno in navdušeno mahala s slovenskim zastavami. Vsi bodo navijali za slovenske orle in navdušeno ploskali vrhunskim dosežkom drugih letalcev. V belo-modro-rdečem morju slovenskih zastav bomo videli tudi nekaj zastav tujih navijačev, gotovo pa ne bo med njimi rdečih zvezd, srpov in kladiv ali jugoslovanskih zastav. Slovenci se bomo skupaj veselili in skupaj bomo ponosni na našo lepo Slovenijo in na naše vrhunske posameznike, tudi, če se jim ne bo uspelo pokazati vsega, kar zmorejo.

Skratka Slovenci smo, ko poteka v Planici finale svetovnega pokala, pravi narod; narod, ki je ponosen na svojo državo, svoje uspešne posameznike in na svoje simbole. Nikjer ni ne duha ne sluha o »zavistnih Slovencih«, saj vsi vemo, da so športniki do svojih uspehov prišli z lastnim trudom in ne s krajo in goljufijo kot so to dosegli »uspešni gospodarstveniki« v državnih podjetjih. Prav tako se vsi strinjamo, s katerimi (državnimi) simboli bomo spodbujali naše junake, saj ni levih politikov, ki bi Slovence poniževali in hujskali proti Sloveniji in Slovenstvu. Tudi zelo dobro vemo, kaj je naš skupni cilj: čim večji uspeh posameznikov za čim večji uspeh vseh Slovencev.

Zato bi ta konec tedna morali razglasiti za praznik slovenskih zastav in slovenskega ponosa, saj se Slovenci obnašamo tako, kot bi se morali vsak dan in v vseh (skupnih) stvareh.

A. Ž.