Pozor: Tudi v Ljubljani okuženo poljsko meso za kebabe

Foto: Kurir.rs

Kot kažejo zadnji podatki, je bilo okuženo goveje meso za kebabe iz Poljske dobavljeno kar 41 ponudnikom hitre hrane v Sloveniji, ki se nahajajo v 25 različnih krajih. Med njimi je tudi Ljubljana.

Podjetje Alebon, sicer s sedežem v Ljubljani, je odpoklicalo okoli 12 ton mesa za kebabe. Sporno meso so odpoklicali s slovenskega, hrvaškega in madžarskega trga. Razlog za odpoklic mesa je sum na prisotnost bakterije salmonela, bakterije E.coli in ostankov veterinarskih zdravil.

Kot je bilo razkrito, podjetje Alebon na Poljskem proizvaja sveže kebab meso in ga lokalom s hitro prehrano prodaja po celi Evropi. V sporni poljski klavnici po nedavnem poročanju Dnevnika ni bilo nadzora nad označevanjem zdravstvene ustreznosti mesa, v klavnici ni bilo sistematičnega preverjanja označevanja živali ob sprejemu, obstajajo tudi težave z zagotavljanjem sledljivosti in s kadri, predvsem veterinarji.

Prejemniki okuženega mesa so bili iz naslednjih 25 slovenskih krajev: Ljubljane, Sevnice, Novega mesta, Maribora, Hrastnika, Laškega, Zagorja ob Savi, Črnomlja, Metlike, Kočevja, Ilirske Bistrice, Izole, Kamnika, Kranja, Lendave, Murske Sobote, Nove Gorice, Portoroža, Postojne, Ptuja, Radomelj, Radovljice, Slovenj Gradca, Velenja in Štor.

P. L.