Ne pozabite vpisati otroka v vrtec, a se pripravite tudi na podražitev

Foto: imeldahof.com

Če želite svojega otroka prvič vpisati v vrtec ali ga vpisati v drug vrtec v šolskem letu 2019/20, morate vlogo oddati do 15. marca 2019.

Letos je v Ljubljani delovalo 23 javnih vrtcev v 105 objektih s 785 oddelki, v katere je bilo vključenih 13.582 otrok. Na občinski spletni strani pojasnjujejo, da imajo starši “pravico do izbire med javnim in zasebnim vrtcem ter različnimi vzgojnimi programi. To pomeni, da lahko izberejo kateri koli vrtec v kateri koli občini in niso vezani, na primer, na Ljubljano kot kraj svojega prebivališča. Ob sprejemu otroka v vrtec morajo starši priložiti potrdilo pediatra o zdravstvenem stanju otroka. Vpis otrok v vrtce poteka vse leto, vrtec pa lahko sprejme otroka, ko je dopolnil starost enega leta oziroma ko je dopolnil starost najmanj enajst mesecev. Lahko se zgodi, da je v vrtec vpisanih več otrok, kot je prostih mest. Takrat o sprejemu odloča posebna komisija.”

Zaradi nedavnega zvišanja plač zaposlenih v javnem sektorju, lahko z novim šolskim letom pričakujemo povišanje cen vrtcev tudi v Ljubljani. Ob februarske m obisku predsednika vlade Marjana Šarca v Mestni občini Ljubljana je župan Zoran Janković dejal, da je prepričan, da do konca tega šolskega leta ne bo podražitve.

Septembra pa se, potem ko nam je župan letos podražil številne položnice in storitve, spet primite za denarnice.

S. L.