Popravek članka o zaslužkih raperja Zlatka

 

Na našem portalu smo dne 17.5.2020 zapisali članek o zaslužkih Zlatana Čordiča. Iz zahteve po popravkih navajamo odgovor Zlatana Čordiča:

Moji stranki Vlada RS ne daje nobenega denarja brez pravne podlage. Do temeljnega dohodka je upravičena moja stranka kot vsak drug državljan Republike Slovenije na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP), saj tako kot ostali državljani Republike Slovenije izpolnjuje zakonske pogoje. Dodatek za veliko družino dobiva moja stranka v skladu z Zakonom o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, saj ima veliko družino. Sploh pa moja stranka ne razume, od kje informacije avtorju članka o viru in višini finančnih prihodkov moje stranki, saj zaradi varstva osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov nihče ne more brez privoljenja moje stranke posredovati le teh.

Popravek članka smo navedli na zahtevo odvetniške pisarne mag. Darje Bajželj in se nanaša na članek: Neverjetno: Raper Zlatko na protest, kljub prejetemu denarju.

T. C.