V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 631 klicev, od tega 202 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 59 nanašalo na  kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 75 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 20 tatvin, 10 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.  Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 5 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena zlatnina. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.
Na Viču je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje in gorivo. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.
V  Mostah  je  bilo  vlomljeno  v  tri gradbene zabojnike, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 10000 evrov.

Drzni tatvini
Danes okoli 1. ure so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na Slovenski cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je osumljenec v gostinskem lokalu pristopil do oškodovanke in ji s stola pri mizi odtujil nahrbtnik z vsebino. Oškodovanka je odšla za osumljenim, vmes pa srečala policiste, ki jim je predstavila situacijo. Policisti so osumljenega na kraju prijeli in zanj odredili pridržanje.

Nekaj po 4. uri smo bili obveščeni še o eni drzni tatvini na Slovenski cesti v Ljubljani, kjer so trije osumljenci pristopili do oškodovanke, jo s pogovorom  zamotili, medtem pa ji je eden izmed njih iz torbice odtujil mobilni telefon in denarnico. Policisti so osumljenega kmalu izsledili in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj okoli 19. ure je v Jegrišah prišlo do prometne nesreče, kjer je voznica  osebnega vozila pri vožnji skozi ovinek, zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom in trčila v voznika, ki je pripeljal nasproti. Povzročiteljica se je lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 15. ure je na Chengdujski cesti v Ljubljani prišlo do prometne  nesreče, kjer je voznica osebnega vozila izsilila prednost peški, ki je šla čez prehod za pešce. Peška se je lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 19. ure je v Jegrišah prišlo do prometne nesreče, kjer je voznica osebnega vozila pri vožnji skozi ovinek, zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom in trčila v voznika, ki je pripeljal nasproti. Povzročiteljica se je lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Uredništvo