V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 593 klicev, 182 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 44 nanašalo  na  kriminaliteto, 46 na javni red in mir, ter 66 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 3 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in  prenosna računalnika. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.
V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet tri kolesa in električni skiro. Lastnika je oškodoval za okoli 1.300 evrov.

Vlom v trgovino, prijeta storilca
Danes ponoči so bili policisti obveščeni o vlomu v eno izmed trgovin na območju Kočevju, osumljenci  pa  so  se s kraja odpeljali z vozilom. Na območje je bilo napotenih več  patrulj, ki  so ob pregledu terena izsledili najprej vozilo,  kjer so bili najdeni odtujeni predmeti, nato pa prijeli še dva osumljenca in jima odvzeli prostost. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj okoli 18. ure se je na lokalni cesti Ivančna gorica – Grm zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se pri tem lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.22 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 15. ure se je na lokalni cesti Tomišelj- Jezero zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene  hitrosti zapeljala s ceste, vozilo pa se je prevrnilo  na  streho.  Pri  tem  se  je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj okoli 13. ure se je v križišču Topniške ulice in Vilharjeve ter Šmartinske ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker motorist ni upošteval znaka rdeče luči in je odvzel prednost vozniku osebnega vozila, trčil vanj in padel. Motorno kolo je trčilo še v eno vozilo.  Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo