V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1541 klicev. Med 625 interventnimi dogodki so med drugim obravnavali 129 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 104 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 20 z lahko telesno poškodbo in 5 prometne nesreče s hudo telesno poškodbo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 12 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper in Nova Gorica.

Ob 5.35 sta na ljubljanski vzhodni obvoznici v pokritem vkopu Strmec v smeri Bizovika trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in preventivno pregledali vozili. Poškodovanih ni bilo.

Ob 8.00 je na cesti v naselju Podlipoglav v občini Ljubljana osebno vozilo zapeljalo v jarek. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili vejevje okoli vozila in osebno vozilo s pomočjo vitla izvlekli iz vode na travnik. V nesreči poškodovano osebo so reševalci NMP Ljubljana oskrbeli na kraju in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 12.24 sta v naselju Britof, občina Kranj, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli po izteklih tekočinah. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 14.05 je na Ljutomerski cesti v Ormožu osebno vozilo zapeljal z vozišča. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulator in očistili vozišče. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 15.17 sta v bližini naselja Čeplje, občina Vransko, na avtocesti trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje in ACB Vransko so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, ki so nato poškodovanca na kraju oskrbeli in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Celje.

Ob 16.17 je na Belokranjski cesti v Novem mestu osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo postavili nazaj na kolesa ter nudili pomoč reševalcem NMP in policistom. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanega voznika na kraju oskrbeli in v nadaljnjo oskrbo prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 18.52 se je v Golicah, občina Kamnik, pri padcu poškodoval kolesar. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali in osvetljevali kraj ter nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik.

Ob 20.49 sta v Spodnjem Javorju v občini Črna na Koroškem trčili osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Črna na Koroškem so zavarovali in osvetlili kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili oskrbo štirim poškodovancem do prihoda reševalcev. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so dve osebi oskrbeli na kraju, dve pa so prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 41 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana in Koper. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 38 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 3 nasilja v družini, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 233 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 207 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (75), Maroka (41) in Pakistana (36).

Spletno uredništvo