V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije  113 sprejeli 1401 klicev. Med 508 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali policisti, so med drugim obravnavali 89 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 71 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 76 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 12 z lahko telesno poškodbo in 1 prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Maribor in Murska Sobota. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 13 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj in Murska Sobota.

Ob 1.03 se je v naselju Srednja Bela, občina Preddvor, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci GARS Kranj so kraj dogodka zavarovali in osvetljevali, nudili pomoč policiji, vozilo postavili nazaj na kolesa in odklopili akumulator. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 11.01 je na cestni relaciji Brežice–Bizeljsko, pred naseljem Župelevec osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in jo prepeljali v SB Brežice.

Ob 13.05 so na Barjanski ulici v Ljubljani verižno trčila tri osebna vozila. Udeleženci so odklonili zdravniško pomoč, gasilci GB Ljubljana pa so nudili pomoč pri premiku vozil s cestišča in na enem vozilu odklopili akumulator.

Ob 16.17 je v krožišču Otoške in Šmarješke ceste v Novem mestu osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v elektro omarico. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, pregledali vozilo in odklopili akumulator. Na kraju dogodka so bili tudi reševalci NMP Novo mesto, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Včeraj, okoli 16. ure se je na Litijski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je motorist nepravilno prehiteval voznico, ki je zavijala levo. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval.

Ob 19.56 je v naselju Repče, občina Trebnje, vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj, stabilizirali vozilo, ga povlekli z brežine in postavili na kolesa, s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika in ga prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP ZD Trebnje so poškodovanca oskrbeli in odpeljali v SB Novo mesto.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 34 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Kranj in Murska Sobota. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 6 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Nova Gorica.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 29 tatvin, 15 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 8 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 grožnje, 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 123 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 100 na območju PU Novo mesto, 18 na območju PU Koper in 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (38), Afganistana (34) in Indije (11).

Spletno uredništvo