V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.683 klicev. Med 637 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 118 prometnih nesreč, 77 kršitev javnega reda in miru, ter 86 kaznivih dejanj.

 

V 108 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 13.16 je v naselju Vrhpolje pri Kamniku, občina Kamnik, prišlo do nalete treh osebnih vozil. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa in odstranitvi vozil s cestišča. Poškodovanih ni bilo.

Včeraj okoli 14. ure se je na Štukljevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik  pri  vožnji  vzvratno  zaradi nepravilnega  premika  trčil  v  pešca.  Pri  tem se je pešec lažje telesno poškodoval.

Ob 17.43 sta na Solkanski obvoznici, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet in nevtralizirali izlite tekočine.

Ob 17.44 sta v naselju Žaga, občina Bovec, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, očistili cestišče in nudili pomoč policiji.

Včeraj okoli 22. ure se je v križišču Resljeve ceste in Komenskega ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče  prišlo,  ker  je  motorist pri vključevanju v promet na prednostno cesto odvzel prednost vozniku osebnega vozila. Pri tem se je motorist huje telesno  poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo  zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče in bodo izvedli ustrezne ukrepe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 59 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 5 nasilij v družini, 5 groženj, 4 ponarejanja denarja, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 drzni tatvini, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

Roparska tatvina – prijet storilec
Včeraj,  nekaj po 12. uri smo bili obveščeni o roparski tatvini v eni izmed trgovin na območju Šiške, kamor je vstopil storilec ter iz polic vzel nekaj izdelkov,  nato  pa  ne  da bi jih plačal odšel mimo blagajne. To je opazil zaposleni,  ki  je osumljenca skušal zadržati, slednji pa se mu je uprl, ga odrinil ter skušal zbežati. Zaposleni ga je ob pomoči še enega občana uspel zadržati do prihoda policije. V dogodku ni bil nihče poškodovan. 41-letnemu osumljencu  je  bila  za  čas  zbiranja  obvestil odvzeta prostost. Po vseh zbranih  obvestilih bo  zoper  njega  podana  kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina – prijet storilec
Danes ponoči je pri enem izmed  gostinskih obratov na območju centra Ljubljane osumljeni 26 letni moški oškodovanki iz torbice odtujil mobilni telefon. Slednja je to opazila in mu telefon iztrgala iz rok, ostali prisotni  občani pa so osumljenca zadržali do prihoda policije. Za čas zbiranja obvestil mu je bila odvzeta prostost. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policisti odvzeli prostost storilcu več kaznivih dejanj zoper premoženje
Ljubljanski policisti so v začetku tega tedna, po končani kriminalistični preiskavi, odvzeli prostost 28-letnemu moškemu, ki je na območju Ljubljane v obdobju zadnjih dveh mesecev storil več kaznivih dejanj zoper premoženje, pri čemer si je z vlomi v vozila in drugimi tatvinami pridobil več kot 3.000  eur protipravne premoženjske koristi, povzročil pa je tudi več škode na vozilih. Zaradi suma kaznivih dejanj vloma v štiri vozila in dveh kaznivih dejanj tatvin v trgovinah, kjer je v enem primeru tudi grozil varnostnikom, je bil osumljenec priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 157 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 142 na območju PU Novo mesto in 15 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (50), Maroka (30) in Pakistana (19).

Spletno uredništvo