Foto: Demokracija

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 644 klicev, 210 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55  nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 82 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, pet vlomov, v enem primeru je ostalo pri poskusu, in štiri primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 32 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in tri krat v zasebnem prostoru.

Več vlomov v Ljubljani in okolici

V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil vbodno žago znamke Makita. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo znamke Scott Spark, črno rumene barve. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili vibra ploščo in črpalki za vodo. Povzročili so za okoli 6.000 evrov škode.

Prometna nesreča v Litiji

Včeraj, okoli 8. ure se je v Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri je bil  samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Preberite tudi: 

Tragično: Pogrešanega Marjana našli mrtvega