V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 136 klicev za posredovanje v  interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 40 dogodkov, s področja javnega reda in miru 39 dogodkov in s področja prometne varnosti 32 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 9 tatvin, 9 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo in bodo o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov. Na območju Medvod je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

Na Vrhniki je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder so odtujili več kosov električnega orodja in gradbenega materiala. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj, okoli 14.30 so bili policisti obveščeni, da se je na območju Pirnič nekaj po 12. uri gibala neznana ženska skupaj z otrokom. Pristopila je do ene izmed hiš, kjer je stanovalce prosila za denarno pomoč. Lastniki so ji želeli pomagati in jo skupaj z otrokom spustili v hišo, kjer je pa izkoristila nepozornost  stanovalcev in odtujila denarnico. Povzročila je za okoli 500 evrov škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznane storilke in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis: ženska stara okoli 45 let, suhe postave, temnih kratkih las, oblečena v temnejša oblačila. S storilko je bil tudi otrok – deklica stara okoli 10 let, temnih kratkih las.

T. C.