V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 127 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 31 dogodkov, s področja javnega reda in miru 34 dogodkov in s področja prometne varnosti 44 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov  poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 9 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 1 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Kočevju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili dva kovinska kovčka. Podjetje je oškodovano za okoli 300 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v skladišče podjetja od koder so odtujili industrijski sesalec in pihalnik za listje. Povzročili so za okoli 2.000 evrov škode.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več kosov električnega orodja in instalacijskega materiala. Povzročili so nekaj tisoč evrov škode.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 18. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je 66-letna voznica osebnega vozila pripeljala do prehoda za pešce, kjer pa ni upoštevala prednosti in zato trčila v 46-letno peško, ki je že začela prečkati prehod. V nesreči se je peška lažje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

T. C.