Foto: Demokracija

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 160 klicev za posredovanje v  interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 45 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Medvodah je bilo vlomljeno v hišo, od koder so bili odtujeni dokumenti in gotovina. Škoda znaša okoli 1600 evrov. Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje in zdravila. Škoda znaša okoli 250 evrov. V Centru je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 500 evrov. Na Škofljici je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 13.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Vodicah v kateri sta bila udeležena kolesar in pešec. Prometno nesrečo je povzročil kolesar, ki je peljal preblizu roka mimo pešca in ga zadel z robom krmila. Pri tem sta oba padla po tleh, pešec pa se je lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, malo pred 12. uro je v križišču Neubergerjeve in Linhartove ceste prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki v križišču ni upošteval prednosti. Oba voznika sta se pri tem lažje poškodovala, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

T. C.