V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 116 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 39 dogodkov, s področja javnega reda in miru 34 dogodkov in s področja prometne varnosti 25 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvine, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere  poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, v dveh primerih so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 4 .1. 2021, od 6. ure in 5. 1. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 3 tujce (državljane Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov. V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit, gotovino in motorno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v skladiščni kontejner od koder so odtujili pnevmatike s platišči, delovni pištoli in škatlo z ročnim orodjem. Povzročili so za okoli 2.000 evrov škode.

Poskus vloma v hišo, prijet osumljenec:

Včeraj, okoli 20. ure so bili policisti obveščeni, da neznana storilca poskušata vlomiti v nenaseljeno hišo v Kočevju. Na kraj je bilo poslanih več patrulj, ki so v okolici na podlagi obvestil občanov kmalu prijeli 50 letnega osumljenca, drug pa je pobegnil. Po sedaj zbranih obvestilih sta storilca skušala na silo odpreti okno hiše, pri tem pa sta ju zalotila občana in sta s kraja pobegnila. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Osumljencu je bila odvzeta prostost in bo danes priveden k preiskovalnemu sodniku. V preteklosti je bil že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 7. ure se je na cesti Višnja gora proti Grosupljem zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala  s ceste in trčila v brežino. Pri tem se lažje telesno poškodoval potnik v vozilu. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 20. ure se je na Podmilščakovi ulici v Ljubljani zgodila prometna  nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu robu trčil v robnik, padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus  alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu  izdali plačilni nalog.

T. C.