V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 133 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 35 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 33 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 6 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 24. 11. 2020, od 6. ure in 25. 11. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dola pri Kočevju izsledili in prijeli tujca (državljana Bangladeša), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek policistov s tujcem še ni zaključen.

Kriminaliteta

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov. V Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili pisarniški material ter več gradbenega orodja. Povzročili so za okoli 5.000 evrov škode.

U. C.