Foto: Demokracija

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 162 klicev za posredovanje v  interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 42 dogodkov, s področja javnega reda in miru 42 dogodkov in s področja prometne varnosti 44 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavala 11 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poizkusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti s obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri je bila udeleženka huje poškodovana. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov. V Kamniku je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo otujeno kolo znamke Shirocco. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Požar

Danes, okoli 1. ure so bili policisti obveščeni o požaru zabojnikov za smeti ob Ljubljanski cesti v Domžalah. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi iz do sedaj še neznanega vzroka zagorelo v zabojniku za papir, požar pa je se je razširil še na sosednji zabojnik za steklo in sta oba pogorela v celoti. Ogenj je poškodoval tudi vozilo znamke Volkswagen golf, parkirano v bližini, prometni znak in še en zabojnik za oblačila. Z ogledom kraja bodo policisti pričeli dopoldan, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Zaseg pirotehnike

Bežigrajski policisti so 17.11.2020, dvema 14-letnikoma, 13-letniku in 11-letniku, zasegli več kosov petard. Opazili so jih, ko so uporabljali pirotehnične izdelke z močnim pokom, kljub temu, da so se tam sprehajali ostali mimoidoči (kolesarji, naključni sprehajalci, ter sprehajalci psov). Zasegli so jim skupno 106 kosov prepovedane pirotehnike, med katerimi je bilo tudi 24 kosov na videz neizpravne pirotehnike iz katere se je zaradi iztrošenosti vsipal smodnik, ki bi se ob uporabi lahko prenesel na roke otrok, ter bi lahko povzročil hujše opekline. Prav tako so ponovno pobirali petarde, ki so »zatajile«, misleč, da ni povzročen vžig, kar je skrajno nevarno ravnanje, ki lahko povzroči veliko škodo na njihovem zdravju. Zoper dva 14-letnika bodo policisti zaradi kršitve Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Vir: PU Ljubljana

U. C.