V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 332 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 75 dogodkov, s področja javnega reda in miru 113 dogodkov in s področja prometne varnosti 82 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzni tatvin, 10 tatvin, 11 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poizkusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v treh primerih nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S  področja prometne varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirinajstim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 24 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 38 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

Na območju Litije je bilo vlomljeno v hišo, od koder so bili odtujeni suhomesnati izdelki in nakit. Škoda znaša okoli 2000 evrov. Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 200 evrov. Na območju Litije bilo vlomljeno v vikend, od koder je bila odtujena alkoholna pijača in antena. Škoda znaša okoli 650 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v vrtno uto, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 500 evrov. V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 800 evrov. Za Bežigradom je bilo vlomljeno v skladišče, od koder so bila odtujena oblačila. Škoda znaša nekaj tisoč evrov. Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v vrtno uto, od koder je bil odtujen moped Piaggio, sive barve. Škoda znaša okoli 900 evrov.

Požar

Včeraj, nekaj pred 17. uro so bili policisti obveščeni o požaru v stanovanju na Dunajski cesti v Ljubljani. Do sedaj je bilo ugotovljeno, da se je zaradi nepazljivosti pri dolivanju tekočine v kamin, le ta vnela. Ogenj je zajel tudi pohištvo v stanovanju, ki pa so ga pred prihodom interventnih služb stanovalci že pogasili. V dogodku sta bili dve osebi poškodovani in odpeljani v UKC Ljubljana. Po do sedaj znanih podatkih je ena oseba huje, ena pa lažje poškodovana, njuno življenje pa ni ogroženo. Nastala je materialna škoda v višini okoli 1000 evrov. Policisti zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Požar

Včeraj, nekaj pred 19. uro so bili policisti obveščeni o požaru v podjetju na območju Litije. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi neustreznega ravnanja s kurilno pečjo prišlo do požara v objektu, kjer so se vneli delovni stroji. Nastala je večja materialna škoda. Trije delavci podjetja so bili zaradi vdihavanja dima odpeljani na preventivni pregled v UKC Ljubljana. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Drzni tatvini

Včeraj, malo po 19. uri je v trgovino v Rožni dolini vstopil neznani moški, pristopil do blagajničarke in zahteval denar. Ker mu ga ni izročila je iz blagajne sam vzel nekaj deset evrov gotovine. S kraja je pobegnil s kolesom. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: manjši moški, obilnejše postave, oblečen v temna oblačila, nosil je temne rokavice in modro kapo.

 

Včeraj, okoli 20. ure je v trgovino za Bežigradom vstopil neznani moški, izkoristil  nepozornost blagajničarke in iz blagajne odtujil denar. S kraja je pobegnil, za njim pa je stekel naključni mimoidoči, ki storilca sicer ni ujel, vendar pa je uspel nazaj dobiti odtujen denar. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: mlajši moški, oblečen v temna oblačila, z nahrbtnikom.

Prometna varnost

Včeraj, nekaj pred polnočjo je v Horjulu na Ljubljanski cesti prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da se je kolesar pripeljal do Ljubljanske ceste in jo pričel prečkati, s tem pa zaprl po vozniku osebnega vozila, ki je v tem trenutku pravilno pripeljal po Ljubljanski cesti. Kolesar se je v nesreči lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Vozniku osebnega vozila je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,33 mg/l, kolesarju pa je bil odrejen strokovni pregled. Policisti s preverjanjem okoliščin še nadaljujejo in bodo po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepali.

Včeraj, okoli 19. ure je v Savskem naselju v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je nato s kraja odpeljal brez da bi drugemu udeležencu nudil osebne podatke. Nekaj minut zatem so bili policisti obveščeni, da je voznik istega osebnega vozila zapeljal na dvorišče podjetja, kjer je najprej trčil v vozilo, nato pa še v ograjo, ki jo je uslužbenka podjetja zaprla, da voznik nebi odpeljal s kraja. Voznik je nato tudi želel fizično obračunati z uslužbenko podjetja. Policisti so opravili ogled kraja obeh prometnih nesreč, vozniku pa so odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,86 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog  na pristojno okrajno sodišče. Zaradi kršitve javnega reda in miru, ter neupravičenega prehajanja občin mu je bil izdan plačilni nalog.

T. C.