Foto: Demokracija

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 120 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 37 dogodkov, s področja javnega reda in miru 23 dogodkov in s področja prometne varnosti 40 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poizkusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 3 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Domžalah je  bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina, nakit in revolver. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v parkirni avtomat, od koder je bila odtujena gotovina. Povzročena škoda znaša okoli 2000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v skladišče, od koder sta bila odtujena delovna stroja. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 8. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Kolezijski ulici v Ljubljani v kateri je kolesarka vozila po kolesarski stezi, nato pa zapeljala na pločnik, kjer je zaradi  poledenele površine zdrsnila in padala. V nesreči  se je huje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Njeno življenje ni ogroženo. Izdan ji je bil plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 10. uri je na Letališki cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena kombi in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da se je kolesar vozil po kolesarski stezi v napačno smer, ter v križišče pripeljal v trenutku, ko je čez kolesarsko stezo že zavijal voznik s kombijem, ki je trčil vanj. Kolesar je padel po vozišču in se lažje poškodoval. Kolesarju je bil izdan plačilni nalog.

U. C.