Foto: Demokracija

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 153 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 45 dogodkov, s področja javnega reda in miru 33 dogodkov in s področja prometne varnosti 45 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 3 vlome in 3 poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo, ter 4 nesreče v katerih so bili udeleženci lažje poškodovani. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bila odtujena lestev, ter pihalnik listja. Škoda znaša okoli 250 evrov. V Grosuplju je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bil odtujen sesalec. Škoda znaša okoli 500 evrov. Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder so bili odtujeni električni vodniki. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prometna varnost

Včeraj, okoli 11. ure je v križišču Tomačevske ceste in Clevelandske ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je pri zavijanju v križišču izsili prednost kolesarju. Po trčenju je kolesar padel po tleh in se lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 8. ure je v križišču Linhartove ulice in Železne ceste prišlo do prometne nesreče, katero je povzročila voznica osebnega vozila, ki pri zavijanju ni upoštevala  prednosti peške in trčila v njo. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

T. C.