Foto: Demokracija

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 117 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 26 dogodkov, s področja javnega reda in miru 37 dogodkov in s področja prometne varnosti 34 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali tatvino, 7 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 21.2 2021, od 6. ure in 22.2.2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta

V Mostah je bilo vlomljeno v dve hiši, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Skupna škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Prevojah pri Šentvidu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno kolo. Škoda znaša okoli 350 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v dva gostinska lokala, od koder je bila odtujena gotovina. Skupna škoda znaša okoli 2500 evrov.

Požar:

O požaru na avtoodpadu v Kašlju smo vas obveščali že včeraj. Policisti bodo danes pričeli z ogledom kraja požara.

Preberite tudi:

Požar v Ljubljani gasilo kar 118 gasilcev