V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.725 klicev. Med 687 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 126 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

 

V 104 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 4 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 3.00 je pri naselju Martjanci, občina Murska Sobota, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Gasilci iz PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Reševalci NMP so oskrbeli poškodovano osebo.

Ob 6.49 je v Knapovški ulici v Mežici prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega vozila. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. Reševalci ZRCK so zdravstveno oskrbeli dva poškodovanca in enega prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 7.57 je v predoru Jasovnik v smeri Maribora, občina Kamnik, kombinirano vozilo trčilo v steno predora. Gasilci ACB Vransko, PGE Celje in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 8.44 sta na Pelechovi cesti v Preserjah trčila osebno vozilo in pešec. Gasilci CZR Domžale so nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanca.

Ob 17.11 sta v naselju Gozd Martuljek v občini Kranjska Gora trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka.

Ob 17.27 je v Kostanjevcu, občina Slovenska Bistrica, prišlo do prometne nesreče enega osebnega vozila. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, iz vozila rešili ukleščeno poškodovano osebo ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 97 intervencij na javnem kraju, 29 pa v zasebnih prostorih. Osem kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 6 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 16 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, po 6 kaznivih dejanj nasilja v družini, povzročitev telesne poškodbe in kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 4 grožnje, 2 drzni tatvini ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 100 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, vse na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ, 28 državljanov Pakistana, 26 Maroka in 23 Bangladeša.

Spletno uredništvo