Policija, bo koncert Svetlane Makarović tudi odpovedan zaradi varnosti?

Foto: Socialna omrežja
Saj se spomnite, kako je lanskega maja Policija na Upravno enoto Maribor vložila predlog za prepoved koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića – Thompsona? Presodila je, “da so na podlagi na novo pridobljenih informacij in zaznav dogodkov izpolnjeni zakonski pogoji za tak ukrep. Gre za informacije, ki kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj”.
In sedaj se podobna zgodba dogaja tudi v Ljubljani. Le da tokrat ni v glavni vlogi Thompson, ampak Svetlana Makarović in njeni podporniki. Po socialnih omrežjih so se začele pojavljati grožnje za vse tiste, ki se bodo udeležili protesta proti temu dogodku. Kako naj drugače razumem to, da bo nekdo rdečo zvezdo kar osebno vtetoviral udelelženki protesta. Pa razna osebna obračunavanja in streli v glavo ter z metanjem ljudi v jame, ker da je tam še prostora?
Foto: Socialna omrežja
Ker verjamem, da Policija razpolaga z informacijo o shodu nasprotnikov prireditve in ker to dodatno povečuje varnostno tveganje, pričakujem prepoved provokativnega koncerta.

Policija, boste ukrepali?

S. P.