Vir: Facebook

Poslanske skupine koalicije so po letu 2018 zopet vložili predlog Odloka o ustanovitvi samostojnega visokošolskega zavoda visoke šole z razvoj podeželja Grm Novo mesto. Stranka Levica je na omenjen odlok vložila amandma, v katerem predlaga, da se projekt uveljavi čez 100 let in sicer leta 2121.

Leta 2018 je predlog odloka končal svojo pot zaradi padca Cerarjeve vlade. Odlok sledi Ustavi RS, ki določa, da mora država ustvariti možnosti, da si državljani lahko pridobijo ustrezno izobrazbo. Za zagotovitev ustrezne izobrazbe država ustanavlja državne univerze in visoke šole ter da ne preprečuje posameznikom ali pravnim osebam ustanavljati ali upravljati šol za pridobitev visokošolske izobrazbe.

Z odlokom se zasleduje tri cilje: krepitev javnega šolstva na področju višjega in visokošolskega izobraževanja, krepitev znanja na področju razvoja in ohranjanje podeželja in kmetijstva ter nujno potrebno decentralizacijo. Grm Novo mesto ima dolgo tradicijo in s predlogom odloka gre le za nadgradnjo iz višje v visoko šolo.

Stranka Levica predlaga uveljavitev projekta čez sto let

Zato je norčevanje amandmaja stranke Levica, ki predlaga, da naj odlok o ustanovitvi samostojnega visokošolskega zavoda Grm Novo mesto začne veljati čez sto (100!) let, blago rečeno nedopustno. 

Gre za shizofreno in pobalinsko akcijo skupine ljudi, ki je proti krepitvi javnega visokošolskega izobraževalnega prostora, proti decentralizaciji šolstva in v posmeh vsem tistim, ki želijo razvoj slovenskega podeželjstva in kmetijstva. Poslanec SDS Tomaž Lisec stranki Levica predlaga, da za naslednjih 100 let zapustijo slovensko politiko. 

Preberite tudi:

Državni zbor: Tako vprašanje je Kordiš postavil premierju Janši

U. C.