V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 680 klicev, 189 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 59 nanašalo  na  kriminaliteto, 60 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.

 

Policisti  so  med  drugim  na  področju kriminalitete obravnavali roparski tatvini, 16 tatvin, 5 vlomov  in 8 primerov  poškodovanja tuje stvari. Prav tako  so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so  obravnavali  10  prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in  nesrečo, v kateri je bil   huje  poškodovan  pešec. Večkratnima  kršiteljema  cestno  prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 52 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.
V okolici Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.
Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolesi. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
V okolici Domžal je neznani storilec vlomil v vrtni lopi in odtujil več ročnega orodja. Lastnika  je oškodoval za skupno okoli 250 evrov.
Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil več ročnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov.

Kaznivo dejanje ropa
Včeraj okoli 9.30 smo bili obveščeni o ropu na območju Zgornjih Gameljn, kjer sta do sedaj neznana storilca zamaskirana vstopila v hišo starejše oškodovanke, ji zagrozila in od nje zahtevala denar. Odtujila sta nekaj sto evrov in s kraja pobegnila. V dogodku je bila oškodovanka lažje poškodovana.  Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Rop trgovine
Včeraj, okoli 20.30 smo  bili  obveščeni  o roparski tatvini v eni izmed trgovin  na območju Most. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je  neznani  storilec vstopil v prodajalno in od uslužbenke zahteval denar. Iz  blagajne  je  odtujil nekaj bankovcev in s kraja pobegnil. V dogodku ni bil  nihče  poškodovan.  Opis  storilca:  moški  visok  okoli 190 cm, suhe postave, oblečen v rdeč pulover s kapuco in črno rdečo trenirko. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države        Včeraj popoldan so policisti na počivališču Barje, ustavili tovorno vozilo s priklopnikom romunskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da  je  romunski voznik v priklopnem vozilu prevažal 52 tujcev (državljanov Bangladeša, Pakistana, Nepala in Indije), ki so nezakonito prestopili državno  mejo. Državljanu Romunije  je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Požar
Včeraj, okoli 11. ure smo bili obveščeni  o požaru v eni izmed hiš na območju Bežigrada. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in  policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi zagorelo zaradi napake na klimatski napravi, požar pa se je razširil na ostala predmete v eni izmed spalnic stanovanja. V hiši so bile v tem času  tri  osebe,  ki so same zapustile hišo. Ena izmed oseb, ki je sprva gasila požar, je bila zaradi  vdihavanja  dima  odpeljana v UBKC Ljubljana, od koder je bila že odpuščena in ni poškodovana. V dogodku je nastalo za več tisoč evrov  škode. Policisti so opravili ogled  in nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil  o  vseh  okoliščinah  dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Požar vozila
Včeraj,  okoli  18.  ure smo bili obveščeni, da je na dolenjski avtocesti v predoru  pred Gosupljem v smeri Novega mesta prišlo do požara na vozilu. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi zagorelo zaradi  okvare motorja vozila.  V dogodku ni bil nihče poškodovan. Zaradi gašenja  in odpravljanja  posledic dogodka  je bil do 21. ure avtocesta v smeri  Novega  mesta  zaprta, kar je povzročilo zastoje tudi na ljubljanski obvoznici.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 10. uri se je na enem izmed parkirišč na Jurčkovi cesti v Ljubljani zgodila prometna  nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija s kesonom in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija pri vožnji vzvratno trčil v pešca, ki  je  nenadoma  stopil  na  vozišče. Pri tem je pešec ostal ujet pod vozilom, od koder so ga mobiliziranega skupaj rešili reševalci in gasilci. Pešec se je huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo  zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O  vseh  ugotovitvah  bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 18. ure  se  je na cesti od Volavelj proti Zgornji Besnici zgodila  prometna nesreča, v kateri  sta  bila udeležena voznik osebnega vozila  in motoristka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil  v smeri Zgornje Besnice zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v motoristko, ki je pripeljala  nasproti. Pri tem se je motoristka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11.30 se je na cesti od Rovt proti Medvedjem Brdu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega premika trčil v kolesarja. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9.30 se je na Podutiški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče  je prišlo, ker voznica ni upoštevala znaka rdeče luči in je v križišču  odvzela prednost  drugemu  vozniku. Pri  tem  sta se  udeležena voznika lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Uredništvo