Foto: Facebook

V eksploziji, ki je odjeknila danes okoli 8.35 v podjetju Melamin v središču Kočevja, je po zadnjih podatkih poškodovanih 20 ljudi, od tega je pet oseb utrpelo hujše opekline.

V podjetju Melamin, v središču Kočevja, je danes zjutraj odjeknila eksplozija v kateri je bilo 20 ljudi poškodovanih, od tega jih ima pet hude opekline. Dva so pripeljali s helikopterjem, preostale z reševalnim vozilom. Iz UKC Ljubljana sporočajo, da so delo prilagodili delu v množičnih nesrečah oziroma, da so aktivirali načrt za množične nesreče. Požar je pogašen, nevarne snovi so zamejene, gasilske enote trenutno izvajajo hlajene.

Še vedno iščejo pogrešane

Požar je pogašen, nevarne snovi so zamejene, gasilske enote trenutno izvajajo hlajene. “Prišlo je do več kot resnega dogodka, a trenutno imamo zadeve pod nadzorom. Še vedno iščemo pogrešane. Do objekta v katerem naj bi se nahajali, to je v enem izmed kontejnerjev, zaradi visokih temperatur ne moremo. Situacija res ni lepa,” je v izjavi za medije pojasnil poveljnik Gasilske zveze Kočevje Leon Behin

“Zgodila se je delovna nesreča. Štiri osebe so še pogrešane. To so zunanji izvajalci podjetja Melamin. Gre za zunanje izvajalce podjetja Melamin, medtem ko so bile druge osebe že prepeljane v klinični center v Ljubljani. Opečene so štiri osebe, ranjenih je še približno deset ljudi, a podatki še niso končni. Prišlo je do delovne nesreče, ki zelo velikih vplivov na okolje ne bo imela,” je pojasnil kočevski župan Vladimir Prebilič. Ob tem je prebivalce Kočevja pozval, naj ne zapuščajo svojih domov, če to ni nujno potrebno. Če bodo to počeli, pa vsaj zaenkrat svetujejo uporabo zaščitnih mask.

Direktor družbe Melamin Srečko Štefanič je povedal, da nevarnosti za nadaljnje eksplozije ni in da nihče od zaposlenih ni pogrešan.

Ob nesreči se je na Twitterju odzval tudi premier Janez Janša.

T. C.